Acasă Extern SCANDALOS! Pedeapsa cu biciul, propusă în școli. Vezi cui aparține ideea

SCANDALOS! Pedeapsa cu biciul, propusă în școli. Vezi cui aparține ideea

0

Unii politicieni ruși sunt convinși că patriotismul trebuie educat cu ajutorul biciului. O propunere de acest fel a și fost lansată în timpul discuțiilor organizate zilele trecute de Duma orășenească a Moscovei, cu tema ”Educarea tinerilor patrioți”.

Potrivit publicației ”Kommersant”, unii participanți, în special din partea Partidului Comunist al Federației Ruse, au propus revenirea la tradițiile sovietice sau și mai vechi, la așa-zisul ”Domstroi” (orânduirea casnică – n.t.),care a existat în Rusia timp de sute de ani. Este vorba de o listă de sfaturi pentru educarea fiului/fiicei și de comportament acasă și în ospeție.

Cea mai bizară propunere a venit însă din partea lui Valeri Doroghin, adjunctul președintelui Clubului amiralilor. ”Bătaia determină conștiința”, a declarat el și a amintit despre ”recunoștința” nepotului pentru biciuire. În școli, este convins acesta, este nevoie de a introduce sistemul de pedepse și de încurajări, de felul celui din armată, deoarece, până la 14 ani, noțiunea de conștiință lipsește ”și ce e bine și ce e rău este perceput doar prin intermediul spinării”, a explicat Doroghin.

În anii 90, locuitorii regiunii transnistrene și locuitorii Găgăuziei erau speriați cu ”venirea jandarmului român, care îi va biciui”. Se pare însă că aceste practici nu sunt străine nici în Rusia, nici chiar în vremurile noastre.

sursa: newtv.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.