Acasă Extern Scandal la Parlamentul European: Vicepreședinta Eva Kaili, reținută

Scandal la Parlamentul European: Vicepreședinta Eva Kaili, reținută

0

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili (44 de ani), unul dintre vicepreședinții Parlamentului European, a fost arestată – vineri seara – la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupție în care este implicat Qatar-ul, a declarat o sursă apropiată dosarului.

Alte patru arestări și 16 percheziții au fost efectuate, vineri, la Bruxelles în cadrul unei ample anchete anticorupție a Parchetului Federal, relatează publicația belgiană 7sur7, transmite SafeNews.md cu referire la gândul.ro.

Eva Kaili a fost „arestată pentru a fi audiată„ de poliție, potrivit Agerpres. A fost percheziționată locuința acesteia, iar Partidul Socialist grec PASOK a anunțat imediat excluderea ei din partid, potrivit Kathimerini. De asemenea, partenerul său a fost reținut dimineața. Amândoi sunt anchetați pentru corupție.

Eva Kaili a fost prezentatoare la o televiziune greacă și este europarlamentar din 2014. Locuința sa a fost percheziționată vineri seara, târziu, ulterior fiind interogată de poliția belgiană. Această informație a fost confirmată de Procuratura Federală.

Eva Kaili este unul dintre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European, iar singura modalitate de a aresta un parlamentar protejat de imunitate este să îl prinzi în flagrant delict.

La data de 1 noiembrie 2022, Kaili a transmis pe Twitter că s-a întâlnit cu Al Marri, ministrul Muncii din Qatar: „Acest oficial al UE salută angajamentul Qatarului de a continua reformele în domeniul muncii după Cupa Mondială din 2022 și îi dorește un turneu de succes”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.