Acasă Economic Scădere abruptă a cotațiilor petrolului: Benzina în Moldova se scumpește

Scădere abruptă a cotațiilor petrolului: Benzina în Moldova se scumpește

0

În ultimele zile petrolul s-a ieftinit abrupt pe piețele internaționale, trend care nu s-a văzut însă și la stațiile PECO de la Chișinău, care au uitat să ieftinească benzina la fel de rapid cum o și scumpesc. În ultima săptămână, petrolul Brent s-a ieftinit de la 71 de dolari la 61,5 dolari/baril, transmite SafeNews.md cu referire la cotidianul.md

Este vorba despre o ieftinire de 13,3%, care nu s-a resimțit deloc în prețurile la pompă din Republica Moldova.

Ba din contra, în țara noastră în ultimele 7 zile majoritatea benzinăriilor și-au majorat prețurile la carburanți cu un leu în cazul benzinei și 60 de bani în cazul motorinei.

Cotidianul a prezentat recent o analiză care arată că, în ultimele 3 luni, în Republica Moldova prețul benzinei a crescut cu 26%, în timp ce în România creșterea a fost cu doar 14%.

În același timp, pe parcursul anului 2020, când petrolul a ajuns la cotații minime istorice, în România benzina s-a ieftinit cu 22, iar în Republica Moldova cu doar 16%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.