Acasă Istorii din spatele culisei Șarov, despre tergiversarea numirii sale în funcție: Am fost ponegrit

Șarov, despre tergiversarea numirii sale în funcție: Am fost ponegrit

0

Fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, și-a început oficial activitatea în calitate de rector al Universității de Stat din Moldova. Ordinul de confirmare a acestuia în funcție a fost semnat abia după 3 luni de la câștigarea concursului. Șarov acuză actuala conducere a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării că ar fi tergiversat intenționat procesul, pentru a-i știrbi din imagine, transmite SafeNews.md cu referire la IPN.

Igor Șarov a fost ales rector al Universității de Stat din Moldova la 16 decembrie, însă abia acum 2 zile, ministrul Educației, Culturii și Cercetării a semnat ordinul de confirmare a acestuia în funcție.

„Ceea ce s-a întâmplat pe parcursul acestor trei luni este foarte grav. Am pregătit cu colegii chemarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în judecată, dar nu s-a ajuns până la asta. Toată această perioadă a fost folosită pentru a ponegri. Nici eu, nici echipa nu ne-am lansat în speculații și nu am atacat pe nimeni”, a spus Igor Șarov în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4. 

Igor Șarov spune că tergiversarea confirmării sale în funcție l-a împiedicat să-și exercite atribuțiile de rector, acest lucru afectând funcționalitatea instituției.

„A afectat și procesele de la Universitate, eu nu am putut în tot acest timp să-mi pun în aplicare programul cu care am câștigat concursul, să mă întâlnesc cu ambasadorii, în biroul rectorului am intrat abia ieri, fiindcă am vrut să fiu corect”, a mai spus Igor Șarov.

Printre prioritățile lui Șarov în calitate de rector al USM este securitatea procesului educațional în condiții de pandemie, transformarea USM într-o instituție de învățământ superior similară celor din Vest.

„Îmbunătățirea infrastructurii, mai multe posibilități pentru profesori, internaționalizarea programelor de studii, racordarea politicilor USM la realitățile din Occident, altfel riscăm să pierdem o mare parte din studenți care pleacă în străinătate și doar oferirea unor condiții mai bune ne poate ajuta să-i păstrăm ”, a spus Igor Șarov.

Igor Șarov a fost ministru al Educației, Culturii și Cercetării în Guvernul Chicu până la data de 9 noiembrie 2020, când exponenții PDM din Executiv au fost revocați din funcții, după anunțul democraților de a se retrage de la guvernare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.