Acasă Social Sângele apă nu se face! România trimite în R. Moldova medici, medicamente...

Sângele apă nu se face! România trimite în R. Moldova medici, medicamente și echipamente de protecție

0

O echipă de medici din România se va deplasa în R.Moldova pentru a ajuta personalul medical din spitale să lupte cu pandemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de președintele României, Klaus Iohannis. Oficialul a mai precizat că sprijinul nu se oprește aici, așa că, în curând, un lot de echipamente de protecție individuală și medicamente din rezerva statului vor fi expediate la Chișinău.

În R. Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al R. Moldova – va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante. Prima: o echipă de medici și personal medical se va deplasa în R. Moldova, pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii. O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră, în Republica Moldova, pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor peste această epidemie.”, a anunțat Iohannis.

Amintim că, în perioada de pandemie, România a aprobat derogări de la legislație pentru a permite exportul de medicamente în R.Moldova.

De asemenea, mai multe companii românești au donat consumabile medicale pentru spitale.

Până în prezent, 3 408 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în R.Moldova, printre care și 866 de lucrători medicali.

În total, 925 de oameni au fost tratați, iar 101 de pacienți au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.