Acasă Politic Sandu: Schemele lui Nichiforciuc și Andronachi le știu și copiii la grădiniță

Sandu: Schemele lui Nichiforciuc și Andronachi le știu și copiii la grădiniță

0

În premieră, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în noua componență, este prezidată de către președintele Maia Sandu. Contrar tradiției, noul președinte al R. Moldova, a ținut ca presa să asiste la ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia a transmis mesaje răspicate conducătorilor instituțiilor de drept din R. Moldova, transmite SafeNews.md cu referire la ziarulnational.md

Potrivit șefului statului, populația acestei republici trăiește „drame peste drame” din cauza corupției pe care procurorii, polițiștii și judecătorii din R. Moldova nu o observă.

Maia Sandu a remarcat că niciun dosar de rezonanță nu a fost dus la capăt, iar schemele de corupție nu sunt oprite nici astăzi. Președintele a oferit exemplul celor implicați în jaful bancar „care sunt lăsați să-și facă partide și pretind la funcții înalte în stat”.

„Despre schemele lui Nichiforciuc și Andronachi știu și copiii de la grădiniță, numai organele de drept nu vor să știe”, a acuzat Maia Sandu.

Președintele a insistat ca „instituțiile publice să funcționeze conform legii”, pentru a „pune capăt dezmățului”, specificând faprul că acest lucru nu înseamnă „presiune pe justiție”.

„Dacă nu o să opriți corupția, oamenii o să iasă în stradă și o să vă pedepsească așa cum știu ei”, a mai declarat Maia Sandu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.