Acasă Social Sandu a promulgat legea care interzice difuzarea emisiunilor din Rusia

Sandu a promulgat legea care interzice difuzarea emisiunilor din Rusia

0

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a promulgat, duminică, legea securității informaționale, prin care va fi interzisă difuzarea emisiunilor de știri și analize politice din Rusia, principala modalitate a regimului de la Kremlin de a-și transmite propaganda în această țară.

Legea prevede că interdicția se va aplica și după expirarea stării de urgență instituite în Republica Moldova după ce Rusia a invadat Ucraina.

Potrivit şefei Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova, Liliana Viţu, „săptămâna viitoare legea ar urma să intre în vigoare, iar propaganda va fi sancţionată mult mai dur.

Astfel, instituţiile media care dezinformează vor fi sancţionate gradual, de la aplicarea amenzilor până la retragerea dreptului de a difuza publicitate.”

Parlamentul de la Chişinău a votat, în a doua lectură, proiectul de lege care drept scop prevenirea şi combaterea dezinformării şi a răspândirii informaţiilor false în spaţiul mediatic.

Documentul prevede modificarea Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova şi urmăreşte prevenirea şi combaterea tentativele de dezinformare, care afectează securitatea naţională.

Documentul a fost susţinut cu votul a 54 de deputaţi din majoritatea parlamentară a PAS.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.