Acasă Politic Sandu a discutat cu Merkel despre aprovizionarea Moldovei cu gaze

Sandu a discutat cu Merkel despre aprovizionarea Moldovei cu gaze

0

Preşedintele Maia Sandu a avut în ajun o conversaţie telefonică cu cancelarul interimar al Republicii Federale Germania, Angela Merkel. Sandu a scris pe reţelele de socializare că „sprijinul şi experienţa Germaniei au fost foarte importante în depăşirea provocărilor recente din sectorul energetic al Republicii Moldova”.

Sandu a adus mulţumiri cancelarului pentru tot sprijinul pe care Germania l-a acordat autorităţilor moldoveneşti.

Reprezentantul oficial al Cabinetului de miniştri al RFG, Steffen Seibert, a menţionat într-o declaraţie pentru presă că, conversaţia dintre preşedintele Republicii Moldova şi cancelarul Republicii Federale Germania a vizat situaţia politică şi economică internă, precum şi subiectele aprovizionării cu gaze şi programul de reformă în Moldova.

Părţile au discutat, de asemenea, despre soluţionarea diferendului transnistrean.

„Cancelarul a dat asigurări că Guvernul federal va sprijini în continuare cursul proeuropean de reforme în Republica Moldova”, a spus Steffen Seibert.

Anterior, experţii au spus că, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au jucat un rol important în finalizarea cu succes a negocierilor între Republica Moldova şi Gazprom.

Potrivit experţilor, oficialii au influenţat Gazprom, care şi-a schimbat poziţia în etapa finală a negocierilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.