Acasă Extern Saakaşvili a declarat greva foamei şi se consideră deţinut politic

Saakaşvili a declarat greva foamei şi se consideră deţinut politic

0

Fostul președinte al Georgiei, reținut astăzi la reîntoarcere în țară, a declarat greva foamei. Acest lucru a fost anunțat de către apărătoarea drepturilor omului, Nino Lomjaria, care l-a vizitat în închisoare, transmite UNIAN, cu referire la postul  „primul canal” georgian, transmite SafeNews.md cu referire la Publika.md.

În prezent, fostul preşedinte al Georgiei se află izolatorul din penitenciarul 12 Rustavi.

„M-au interesat condițiile de detenție, indiferent dacă a fost o exagerare sau nu. A fost reținut într-una din casele din Tbilisi, era singur. Nu a opus rezistență, prin urmare, nu s-a folosit nici o forță”, spune Lomjaria.

Potrivit acesteia, Saakaşvili a cerut o întâlnire cu consulul ucrainean, deoarece este cetățean al Ucrainei.

„Când am intrat, el era la medic și era supus unui examen medical. Apoi ni s-a oferit ocazia să vorbim în celulă. Mihail Saakaşvili a spus că intră în greva foamei”, a declarat Ombudsmanul georgian.

Între timp, Parchetul General din Georgia a anunțat că extrădarea lui Mihail Saakașvili este imposibilă, iar faptul că acesta deține cetățenie ucraineană nu constituie un impediment ca să-și execute pedeapsa cu închisoarea pe teritoriul georgian.

Procuratura a subliniat că Saakașvili este acuzat de infracțiuni care au fost comise pe teritoriul Georgiei.

„Este absolut imposibil, deoarece infracțiunile au fost comise pe teritoriul Georgiei” – a declarat Irakli Șotadze, procurorul general georgian, întrebat dacă există posibilitatea ca Saakașvili să fie extrădat în Ucraina.

Parchetul a reamintit că în Georgia au fost deschise 14 dosare penale împotriva lui Saakașvili, inclusiv unul recent, pentru trecerea ilegală a frontierei. Într-unul dintre aceste dosare, fostul lider georgian a fost condamnat la șase ani de închisoare.

Amintim că fostul președinte al Georgiei Mihail Saakașvili a fost arestat, vineri, la câteva ore după ce a anunțat că s-a întors în țară. 

Saakașvili, căruia autoritățile de la Tbilisi i-au retras cetățenia georgiană, este cetățean al Ucrainei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.