Acasă Social S-au scumpit vacanțele: Prețurile s-au majorat cu circa 30%

S-au scumpit vacanțele: Prețurile s-au majorat cu circa 30%

0

În seria de scumpiri au intrat și vacanțele. Agențiile de turism din țară spun că, în acest an, pachetele turistice înregistrează creșteri cu circa 30 la sută, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Iar explicația constă în scumpirea combustibilului, a serviciilor și produselor, menționează operatorii. Prețurile sunt prea mari, afirmă însă unii oameni, care spun că banii pentru o săptămână de odihnă le ajunge pentru o lună de trai în țară. transmite tv6.md.

Administratorii agenţiilor de turism spun că, pentru sezonul estival au pregătit multe oferte cu reduceri tentante, dar chiar și așa, pachetele vor costa mai mult decât în vara trecută.

Dorina Zdorovețchi, administrator, agenție de turism: „Acum, noi simțim o creștere a prețurilor și aceleași oferte care au fost în luna februarie, ianuarie sunt cu 400, 500 de euro mai scumpe comparativ cu unele de early booking. Comparativ cu anii precedenți, prețurile s-au majorat la unele hoteluri cu 10% la altele cu 20, 30, și chiar 40%”.

Ion Curmei, director, agenție de turism: „Noi toți ne-am așteptat la scăderi de prețuri. La început au fost scumpiri în luna ianuarie, după care s-a început conflictul în Ucraina și așteptam scădere de prețuri din motivul lipsei de turiști spre destinațiile de bază, dar după cum s-au început scumpirile la resurse prețurile, la fel, încep să își revină la cele ridicate”.

Potrivit agențiilor de turism, din cauza conflictului din țara vecină și a scumpirii petrolului, în unele cazuri, prețul pentru o călătorie aproape că s-a dublat.

Dorina Zdorovețchi, administrator, agenție de turism: „Până pe data de 24 februarie, aveam destinații exotice cum ar fi Zazibar, cu zbor din Odesa sau din Kiev, respectiv prețurile erau mult mai accesibile, dat fiind faptul că este această situație cu escală prin Istanbul, dar prețurile sunt mult, mult mai mari”.

Operatorii mai spun că și lanțurile hoteliere au crescut tarifele pentru servicii.

Ion Curmei, directorul unei agenții de turism: „Plus la toate și hotelurile au ridicat prețurile pentru că ele, la fel, au cheltuieli de energie care s-a scumpit”.

Cu toate acestea, unii moldoveni menționează că nu și-au făcut planuri pentru vacanța de vară.

„Situația cu covid-ul care a fost și puțină criză de acum, nu cred că să ne planificăm o vacanță la moment. Este destul de scump, nu însăși biletul, dar și viața s-a scumpit foarte mult”.

„Ei și așa aveau prețuri mari, dar acum tarifele sunt fantastice. Dacă pentru o săptămână un om trebuie să achite 1000 de euro, de banii aceștia poți trăi o lună aici”.

Reprezentanții agențiilor de turism afirmă că printre cele mai solicitate destinații se regăsește Bulgaria, Grecia, Turcia și Egipt.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.