Acasă Extern Rușii au ocupat clădirea administrației din Herson, primul mare oraș cucerit. Nave...

Rușii au ocupat clădirea administrației din Herson, primul mare oraș cucerit. Nave de război în apropiere de Odesa

0

Autoritățile ucrainene au confirmat că Herson și zona din jur sunt sub controlul armatei ruse. Șeful administrației regionale le-a cerut locuitorilor să rămână în casă, pentru că rușii sunt peste tot în oraș și sunt periculoși. Iar primarul spune că întâmpină dificultăți uriașe în a aduna morții și a-i înmormânta, precum și cu livrarea alimentelor și a medicamentelor. Orașul-port Mariupol de la Marea Azov, foarte important din punct de vedere strategic, este înconjurat de trupe rusești.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a capturat Herson miercuri, dar Ucraina a declarat că forțele sale continuă să apere portul de la Marea Neagră, cu o populație de aproximativ 250.000 de oameni.

Primarul din Herson, Igor Kolikhaiev, a declarat într-o postare pe Facebook joi dimineața că trupele ruse dețin controlul asupra primăriei și că locuitorii ar trebui să rămână în case.

Conflict in Ukraine, Borodyanka, Kyiv region, Ukraine - 02 Mar 2022
Trupele rusești au caputrat orașul-port Herson, în sud estul Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Kolikhaiev a spus că nu a făcut „nicio promisiune” forțelor ruse și că este interesat doar ca viața normală să continue în oraș. „Pur și simplu le-am cerut să nu împuște oameni”.

Printre restricțiile impuse orașului se număr interzicerea circulației de la ora 20:00 până la 6:00, cu permisiunea de a intra în oraș doar a mașinilor care transportă alimente, medicamente și alte bunuri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.