Acasă Extern Rusia simulează lovituri cu rachete asupra teritoriului Estoniei

Rusia simulează lovituri cu rachete asupra teritoriului Estoniei

0

Kusti Salm, șeful de stat-major al Ministerului eston al Apărării, a anunțat că, în prezent, rușii simulează atacuri cu rachete pe teritoriul Estoniei, în timp ce spațiul aerian al țării a fost încălcat de elicoptere din Federația Rusă.

„În prezent, sunt în desfășurare exerciții în care rușii simulează atacuri cu rachete pe teritoriul Estoniei”, a transmis Kusti Salm, transmite SafeNews.md cu referire la Libertatea.ro

„Elicopterele rusești au comis mai multe încălcări ale frontierei. Nu a fost vorba despre nave la cincizeci de mile de coastă sau departe de avioane, ci de elicoptere. Elicopterul nu zboară accidental peste graniță. Au fost mai multe cazuri în ultimele zile”, a spus Kusti Salm. 

Potrivit surselor NATO, Rusia a simulat în ultimele zile lovituri cu rachete asupra statelor baltice, iar elicopterele rusești au simulat pregătirea atacului. 

Ministerul eston al Apărării consideră situația foarte gravă. „Rușii cred că nu merităm independența. Operațiunile lor recente și comunicările strategice susțin această concluzie”, a avertizat Kusti Salm. 

„Structura NATO de apărare trebuie să servească scopului de a respinge un potențial inamic încă din primul minut și de a permite Alianței să apere chiar și primul centimetru din teritoriul Estoniei”, a mai precizat Kusti Salm. 

La summitul său de la Madrid, Spania, de săptămâna viitoare, NATO va lua decizii concrete pentru consolidarea apărării din zona statelor baltice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.