Acasă Extern Rusia și-a modernizat baza navală a flotei Mării Negre. Motivul

Rusia și-a modernizat baza navală a flotei Mării Negre. Motivul

0

Ministerul britanic al Apărării a transmis, joi, într-un comunicat, că Rusia și-a întărit apărarea bazei sale navale a Flotei Mării Negre din Novorossiisk, port în regiunea Krasnodar.

„Infrastructura de întreținere, logistică și transport al armelor de la Novorossiisk a fost foarte probabil îmbunătățită”, a scris ministerul într-o postare, scrie Libertatea.ro.

Potrivit informațiilor armatei britanice, mutarea flotei la Novorossiisk a reprezentat „cea mai bună metodă a flotei de a evita atacurile maritime ucrainene”.

Forțele navale ale Rusiei au suferit pierderi semnificative de la începutul războiului din Ucraina. În februarie, șeful forțelor armate ale Regatului Unit, amiralul Sir Tony Radakin, a estimat că 25% din navele Rusiei din Marea Neagră au fost scufundate sau avariate.

Succesul Ucrainei în războiul naval a dus și la înlocuirea fostului comandant al Flotei Mării Negre, amiralul Viktor Sokolov, cu viceamiralul Serghei Pinciuk.

Patru barje blochează intrarea în portul Novorossiisk

„Flota a fost cea mai puțin activă de la începutul războiului”, a declarat joi ministerul apărării britanic, menționând că schimbarea a avut loc după înlăturarea lui Sokolov în martie.

Accentul pus pe Marea Neagră, atât de ruși, cât și de ucraineni, subliniază importanța rutei comerciale maritime. Pentru Ucraina, accesul la Marea Neagră a fost esențial pentru exportul de cereale și produse alimentare.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunțat, luna trecută, că a „identificat patru barje poziționate la intrarea în portul maritim Novorossiisk”.

„Pinchuk a încercat probabil să îmbunătățească șansele de supraviețuire ale navelor rusești prin adoptarea de măsuri preventive și defensive suplimentare, inclusiv reducerea zonei de intrare în instalațiile portuare”, a scris Ministerul Apărării din Marea Britanie pe 31 martie.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării nu au comentat informația.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.