Acasă Extern Roskomnadzor ia măsuri de restricționare parțială a accesului la Facebook

Roskomnadzor ia măsuri de restricționare parțială a accesului la Facebook

0

Serviciul Federal de Control al Comunicațiilor, Informației Tehnologice și Mass Media (Roskomnadzor) anunță că, începând cu 25 februarie 2022, ia măsuri de restricționare parțială a accesului la rețeaua de socializare Facebook. Asta după ce, anterior, Facebook (Meta Platforms, Inc.) a restricționat conturile oficiale ale a patru instituții media ruse: canalul TV Zvezda, agenția de presă RIA Novosti și site-urile de internet Lenta.ru și Gazeta.ru.

„Astfel de acțiuni în legătură cu resursele de internet și mass-media ruse sunt interzise de Legea federală nr. 272-FZ „Cu privire la măsurile de influență a persoanelor implicate în încălcarea drepturilor fundamentale ale omului și a libertăților, drepturilor și libertăților cetățenilor Federației Ruse”.

Pe 24 februarie, Roskomnadzor a trimis cereri către administrația Meta Platforms, Inc. eliminați restricțiile impuse de rețeaua socială Facebook pe mass-media rusă și explicați motivul introducerii lor. Proprietarii rețelei sociale au ignorat cerințele Roskomnadzor.

Din octombrie 2020, Roskomnadzor a înregistrat 23 de cazuri de astfel de cenzură a mass-media ruse și a resurselor de internet de către Facebook.

Pe 25 februarie, Parchetul General, în acord cu Ministerul de Externe, a decis să recunoască rețeaua de socializare Facebook ca fiind implicată în încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, precum și a drepturilor și libertăților cetățenilor ruși.

În conformitate cu decizia Procuraturii Generale privind rețeaua de socializare Facebook, începând cu 25 februarie 2022, Roskomnadzor, în condițiile legii, ia măsuri de restricționare parțială a accesului”, se spune într-un comunicat emis de Serviciul respectiv.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Consiliul de Securitate al Rusiei a votat luni, 21 februarie, pentru recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, iar liderul de la Kremlin Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența celor două regiuni și a trimis trupe ruseşti în anumite zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ca să asigure menținerea păcii. Occidentul a condamnat decizia Rusiei și a declarat că impune sancțiuni. Ucraina a solicitat convocarea imediată a Consiliului de Securitate al ONU.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.