Acasă Extern România // 77,5% dintre elevi nu doresc să se vaccineze: Este o...

România // 77,5% dintre elevi nu doresc să se vaccineze: Este o realitate tristă

0

Ministrul Educaţiei din România, Sorin Cîmpeanu, a anunţat miercuri că, după centralizarea a 290.000 de chestionare completate de părinţii elevilor care ar putea fi vaccinaţi, 77,5% dintre aceştia au răspuns cu ”Nu”. ”Este o realitate tristă”, a transmis ministrul, transmite SafeNews.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, că au fost centralizate 290.000 de chestionare privind intenţia de vaccinare.

Rezultatele arată că 7,5% dintre răspunsuri sunt cu ”Da”, 15% sunt indecişi şi 77,5% sunt cu ”Nu”.

”Avem circa 22.000 de răspunsuri cu ”Da” din partea elevilor, răspunsuri completate de părinţi, 44.000 de indecişi, şi 244.000 de răspunsuri cu ”Nu”. Aceasta este realitatea, pe care am preferat să o comunic cât se poate de transparent, deşi este o realitate tristă”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, datele pentru cei care doresc vaccinare vor fi trimise către CNCAV pentru a se constitui echipe mobile de vaccinare.

Această oportunitate de vaccinare în şcoală va fi până la finalul lunii noiembrie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.