Acasă Justiţie Robu încă nu a semnat ordinul privind numirea lui Dragalin: Motivul

Robu încă nu a semnat ordinul privind numirea lui Dragalin: Motivul

0

La aproape o săptămână după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a desemnat-o câștigătoare pe Veronica Dragalin în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA), ordinul de numire a acesteia încă nu a fost semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

„Nu am semnat ordinul de numire a doamnei Veronica Dragalin, deoarece în adresa noastră nu a parvenit Hotărârea CSP privind desemnarea dumneaei la șefia Procuraturii Anticorupție”, a declarat pentru Replica Media procurorul-șef interimar, Dumitru Robu, adăugând că „atunci când va parveni hotărârea CSP, va fi semnat ordinul și vă vom informa”, transmite SafeNews.md cu referire la Replicamedia.md.

Amintim că, dintre cei patru finaliști, Veronica Dragalin este câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, adunând cel mai mare punctaj – 72,15.

Potrivit informațiilor indicate în CV, Veronica Dragalin a absolvit în 2008 facultatea de biologie şi chimie la Universitatea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011 – facultatea de drept la Universitatea din Virginia.

Ulterior, din 2011 până în 2016, Veronica Dragalin a profesat avocatura în cadrul firmei internaționale de avocatură americană, Jones Day. Mai târziu a devenit procuror adjunct al Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Dragalin are experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri federale, inclusiv prezentări în fața „grand jury”, rechizitorii, percheziții, interceptări telefonice, instanțe de judecată, acorduri de recunoaștere a vinovăției, audieri de sentință.

Aceasta mai are experiență în efectuarea anchetelor în cadrul secției de corupție publică și drepturi civile, inclusiv corupție, mită, fraudă bancară, spălare de bani, obstrucționarea justiției, organizații criminale corupte (RICO).

La 7 octombrie 2021, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andrian Bordian, adjuncții săi, dar și adjunctul PCCOCS, Aurel Ciocan, au plecat din funcții, după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat „un ordin prin care a fost sistată delegarea și încetarea interimatului funcției pentru patru procurori anticorupție, dar și doi procurori de la PCCOCS”.

Peste o săptămână, CSP a desemnat-o pe Elena Cazacov în calitate de șefă interimară a PA, iar Ion Munteanu a fost numit în funcția de șef adjunct al instituției.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.