Acasă Politic Roberta Metsola, la Chișinău: Europa este alături de voi

Roberta Metsola, la Chișinău: Europa este alături de voi

0

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, dă asigurări că Uniunea Europeană este gata să facă mai mult pentru R. Moldova și este deschisă pentru investiții. Declarațiile au fost făcute vineri, 11 noiembrie, la Președinție, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de președintele R. Moldova, Maia Sandu.

„Sunt aici cu mai multe mesaje. Transmit aceste mesaje și astăzi, din numele Parlamentului European, 705 membri aleși din 27 state membre. Europa este alături de dumneavoastră și vom fi alături de toți voi! Vom fi puternici și uniți în convingerile noastre. Vom face acest lucru când vorbim de energie ajutând R. Moldova să-și diversifice aprovizionarea cu resurse energetice pentru a preveni destabilizările. Din numele Parlamentului European vă asigur că suntem gata să facem mai mult pentru țara voastră. Moldova aparține familiei europene. UE va fi alături de dumneavoastră”, a spus Metsola. 

La rândul său, președintele Maia Sandu a apreciat faptul că Parlamentul European a fost alături de R. Moldova în cele mai grele timpuri și a spus clar că oferă susținere în demersul de obținere a statutului de țară candidat. 

„Am ales aderarea la UE ca pe o cale spre prosperitate și pace. O cale care va necesita multă muncă, bunăvoință, dar care merită fiecare pas. Astăzi, în numele tuturor cetățenilor care își doresc să trăiască în pace și prosperitate, vă mulțumesc pentru șansa de a deveni parte a familiei europene. Contam pe o susținere la fel de puternică și solidară în viitor. Avem nevoie de sprijin pentru următorii pași pe care-i vom realiza pentru aderarea la UE”, a declarat Maia Sandu.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola efectuează o vizită în Republica Moldova. Oficialul european urmează să mai aibă întrevederi cu alți oficiali moldoveni și să țină un discurs în Parlamentul de la Chișinău.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.