Acasă Anticipate 2021 Revenco: MAEIE va face tot pentru a asigura dreptul la vot pentru...

Revenco: MAEIE va face tot pentru a asigura dreptul la vot pentru cei din diasporă

0

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) „va lua măsurile necesare pentru a permite cât mai multor cetăţeni moldoveni din străinătate să-şi exercite dreptul la vot pe 11 iulie”.

După cum a comunicat serviciul de presă al MAEIE pentru Infotag, secretarul general al ministerului, Eugeniu Revenco, a spus acest lucru ieri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii misiunii internaţionale de observare a alegerilor ENEMO.

Subiectul discuţiei a fost desfăşurarea pregătirilor pentru viitoarele alegeri parlamentare, în special în ceea ce priveşte organizarea acestora pentru concetăţenii din străinătate.

Revenco a solicitat expertiza şi recomandările ENEMO privind cele mai bune practici acumulate în acest sens, ţinând cont de experienţa alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020.

Reprezentanţii ENEMO au anunţat că la sfârşitul lunii iunie vor prezenta un raport intermediar cu privire la rezultatele campaniei electorale, pe 12 iulie vor fi rezultatele preliminare, iar raportul final cu privire la monitorizarea acestora vor fi oferite în termen de două luni după alegeri.

Şefulul-adjunct al misiunii, Elena Nizharadze, a reiterat necesitatea pentru autorităţile de la Chişinău „de a asigura alinierea la cele mai înalte standarde democratice.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.