Acasă Economic Resuscitarea IMM-urilor. Banca Mondială acordă 50 milioane de dolari

Resuscitarea IMM-urilor. Banca Mondială acordă 50 milioane de dolari

0

Banca Mondială acordă 50 de milioane de dolari pentru dezvoltarea IMM-urilor din Republica Moldova, potrivit declarației ministrului Economiei, Dumitru Alaiba care a susținut o conferință de presă cu directoarea de țară a Băncii Mondiale în Moldova, Inguna Dobraja.

„Este vorba de componenta de digitalizare a serviciilor guvernamentale pentru întreprinderi, astfel încât antreprenorii să nu piardă timpul și banii pentru procedurile birocratice. Totodată, urmează a fi actualizat Registrul de stat al controalelor, inspectorii să fie dotați cu echipamente și să întreprindem mai multe acțiuni ce vor elimina corupția în timpul controalelor. La fel, se prevede modernizarea laboratoarelor antreprenorilor, astfel încât aceștia să certifice mai simplu și mai ieftin produsele pentru a putea accede pe piața de export”, a punctat Alaiba, transamite SafeNews.md cu referire la bani.md.

Ministrul a spus că urmare a banilor acordați de către Banca Mondială va fi facilitat accesul la finanțare Este vorba de garantare a creditelor acordate ÎMM pentru care vor vor fi alocate 15 milioane de dolari. De asemenea, 13 milioane de dolari vor fi acordate pentru dezvoltarea întreprinderilor și creșterea competitivității la export.

„Suportul acordat este unul strategic și prevede dezvoltarea ÎMM. În ultimii 10 ani s-a investit foarte mult în crearea unui mediu de afaceri eficient și prielnic pentru dezvoltare. Sunt bucuroasă că putem acorda acest suport. Cooperarea în acest sector este foarte importantă, iar noi avem o colaborare excelentă. Totodată, suportul vine să susțină acțiunile Guvernului pentru a obține rezultate importante în acest sector”, a afirmat Inguna Dobraja.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.