Acasă Social Restricții pentru șoferii mașinilor de mare tonaj în perioada caniculară

Restricții pentru șoferii mașinilor de mare tonaj în perioada caniculară

0

În atenția șoferilor! Poliția informează că, în zilele cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, unitățile de transport cu o greutate de peste 20 de tone nu au dreptul să circule pe anumite porțiuni de trasee din țară.

Potrivit Regulamentului circulației rutiere, porțiunile de drum sunt semnalizate cu indicatoare de interzicere și restricție a masei limitate.

„Aceste restricţii de circulație nu vizează transportul de pasageri, vehiculele care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea și lichidarea situaților excepționale”, menționează IGP.

Scopul interdicţiei este de a preveni deteriorarea părții carosabile cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic. În acest context, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze în orele când temperatura de afară nu depășește 30 de grade Celsius.

În cazul în care restricțiile vor fi neglijate, persoanele fizice riscă amendă de la 3.000 până la 4.500 de lei, iar cele juridice – de la 12.000 la 15.000 de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.