Acasă Social Republica Moldova nu s-a calificat în marea finală a Eurovision 2024

Republica Moldova nu s-a calificat în marea finală a Eurovision 2024

0

Republica Moldova nu s-a calificat în Marea Finală a concursului Eurovision Song Contest 2024.

Natalia Barbu nu a reușit să se claseze în top 10 semifinaliști. Astfel, piesa „In the middle” nu va răsuna pe scena din Malmö și pe 11 mai.

Cele 10 țări din prima semifinală care s-au calificat în marea finală:

1. Serbia

2. Portugalia

3. Slovenia

4. Ucraina

5. Lituania

6. Finlanda

7. Cipru

8. Croația

9. Irlanda

10. Luxemburg

Natalia Barbu reprezintă Republica Moldova la Eurovision pentru a doua oară. Prestația din anul 2007 cu piesa „Fight” i-a adus locul 10.

Anul trecut, R. Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa „Soarele și Luna”. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul trei cu piesa „Hey mamma”.

Eurovision Song Contest 2024 se desfășoară la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Prima semifinală a avut loc astăzi, 7 mai, iar cea de-a doua semifinală se va desfășura pe 9 mai. Țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe data de 11 mai.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.