Acasă Economic Republica Moldova a cheltuit aproximativ 17 milioane de dolari pentru procurarea gazelor...

Republica Moldova a cheltuit aproximativ 17 milioane de dolari pentru procurarea gazelor naturale din surse alternative, în ultima săptămână

0

Republica Moldova a cheltuit în ultima săptămână aproximativ 17 milioane de dolari pentru procurarea gazului natural din surse alternative. Anunțul a fost făcut la 1 noiembrie, de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regiononale, Andrei Spînu, în cadrul conferinței de presă.

„Au fost realizate mai multe licitații. În decurs de 4-5 zile au fost organizate șapte licitații. Cei care au câștigat sunt cel puțin șase companii recunoscute la nivel european, companii serioase, care practică această activitate de ani buni. Suma totală care a fost plătită pentru gazul consumat achiziționat din surse alternative a fost de aproximativ 17 milioane de dolari”, a declarat Spînu.

De asemenea, ministrul Infrastructurii a menționat că cei 12 milioane de metri cubi de gaz procurați de la compania ucraineană „Naftogaz” în urma ultimei licitații lansate de „Energocom” au intrat deja în țară.

„Contractul de livrare a gazului pe care l-am semnat începe cu 1 noimebrie. Noi am avut nevoie de gaze și vineri, sâmbătă, duminică. Acel gaz care a intrat in sistem a fost deja utilizat, iar tranzacția de vineri a fost în valoare de 11 milioane 499 de mii de dolari”, a subliniat Spînu.

În octombrie, Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu „Gazprom”, în volum insuficient. Din aceste considerente, diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei „Energocom”, la prețuri de piață.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.