Acasă Comunicate de presă Reprezentantul OSCE pe reglementarea transnistreană a fost la Tiraspol: Separatiștii s-au plâns...

Reprezentantul OSCE pe reglementarea transnistreană a fost la Tiraspol: Separatiștii s-au plâns pe „presiuni și amenințări fără precedent”

1

Reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Thomas Mayr-Harting a efectuat o vizită de lucru la Tiraspol unde s-a întâlnit cu liderul separatist Vadim Krasnoselski și cu pretinsul ministru de externe Vitali Ignatiev. Din partea transnistreană, la întrevedere a participat și primul lider separatist Igor Smirnov, se arată într-un comunicat de presă.

Vitali Ignatiev a vorbit despre niște presupuse presiuni din partea Chișinăului asupra Tiraspolului.

„Se mențin măsurile de presiune, există un pachet de înțelegeri care deocamdată nu a fost pus în aplicare. Toate acestea provoacă anumite îngrijorări, și reprezintă o mare amenințare pentru Transnistria, pentru populația transnistreană. De aceea, luând în considerare tendințele foarte alarmante și situația extrem de dificilă în negocieri, la discuții au fost invitați și reprezentanții unor structuri autoritare din Transnistria”, a declarat Ignatiev, referindu-se la prezența lui Smirnov și a altor actori sociali din regiune.

Ignatiev a vorbit despre niște presupuse rețineri, interogări și examinări minuțioase prin care trec reprezentanții autorităților transnistrene pe aeroportul din Chișinău.

Totodată, acesta a relatat despre planurile de introducere a celei de a doua fază a controlului comun moldo-ucrainean la Cuciurgan, dar și despre interzicerea, începând cu 1 septembrie, a mașinilor cu numere transnistrene în circulația internațională.

De cealaltă parte, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a vorbit despre faptul că nu au fost înregistrate progrese în procesul de negociere în ultimele cinci luni ale acestui an.

„În plus, au existat cazuri de reținere nejustificată a oficialilor transnistreni pe aeroportul din Chișinău și confiscarea mărfurilor transportate în Transnistria. Toate acestea se întâmplă pe fondul stagnării dialogului și al perioadelor de nefuncționare în implementarea acordurilor încheiate anterior de Moldova”, a subliniat Vadim Krasnoselski. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.