Acasă Politic Reniță cere demisia in corpore a actualei guvernări: „Ura patologică față de...

Reniță cere demisia in corpore a actualei guvernări: „Ura patologică față de tot ce-i românesc și proeuropean din partea lui Dodon și Chicu îi descalifică în cel mai dezonorabil mod și confirmă calitatea acestora de conserve rusești.”

0

Deputatul Iurie Reniță cere demisia in corpore a actualei guvernări, după ce prim-ministrul Ion Chicu l-a atacat direct pe europarlamentarului Siegfried Mureșan pe rețelele sociale. Reniță este de părere că declarațiile lui Chicu sunt iresponsabile și astfel de demnitari nu reprezintă Republica Moldova.

„După declarațiile incalificabile și total iresponsabile ale prim-ministrului Ion Chicu, susținut de coaliția PSRM și PD, în frunte cu Igor Dodon, Pavel Filip și Dumitru Diacov, se impune o demitere in corpore a acestei guvernări antiromânești și antieuropene. Limbajul suburban și bădărănesc al lui Igor Dodon este perpetuat de către discipolul și subalternul său, Ion Chicu. Profund regretabil că aceste persoane și forțe politice conduc astăzi Republica Moldova. Este utilizată și pusă în aplicare terminologia ideologică și politică din perioada naftalinizată a Komintern-ului și a “glorioasei URSS” vis-a-vis de România. Ura patologică față de tot ce-i românesc și proeuropean din partea lui Dodon și Chicu îi descalifică în cel mai dezonorabil mod și confirmă calitatea acestora de conserve rusești. Cu certitudine că aceste persoane nu ne reprezintă pe noi”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, la 22 mai, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a criticat felul în care Guvernul de la Chișinău, condus de Ion Chicu, gestionează pandemia de COVID-19 și a apreciat fostul Guvern Sandu ca fiind cel mai eficient, premierul a răspuns cu replici dure. „Ratați, nimic în viață și în țară n-ați realizat”, a scris șeful Executivului de la Chișinău într-un mesaj online.

Ministerul Afacerilor Externe de la București consideră că declarațiile premierului moldovean sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.