Acasă Alegeri 2020 Renato Usatîi: Avem probe video care arată cum alegătorii au fost mituiţi

Renato Usatîi: Avem probe video care arată cum alegătorii au fost mituiţi

0

Candidatul Partidului Nostru în alegerile din 1 noiembrie, Renato Usatîi, a declarat după închiderea secţiilor de votare că are mai multe probe video care demonstrează că s-a încercat fraudarea alegerilor prin coruperea alegătorilor şi transportarea organizată a alegătorilor la secţiile de votare. El a spus că va sesiza Procuratura Generală pe acest caz, transmite SafeNews.md cu referire la Adevarul.ro.

Renato Usatîi a spus că nu are încredere în exit-poll-uri şi a menţionat că dânsul a luat suficiente voturi pentru a ajunge în turul doi.

Usatîi a spus că rezultatele vor arată o surpriză, mai ales în condiţiile în care partidul său nu este reprezentat în Parlament.

Amintim că în cursa electorală pentru prezidenţiale au fost înscrişi opt candidați: Renato Usatîi – Partidul Nostru, actual primar de Bălţi; Andrei Năstase – Platforma DA, fost ministru de Interne; Maia Sandu – Partidul Acţiune şi Solidaritate, ex-premier; Igor Dodon – candidat independent, sprijinit de Partidul Socialiştilor; Octavian Ţîcu – PUN, deputat în Parlament; Dorin Chirtoacă – Mişcarea Politică Unirea, ex-primar de Chişinău; Violeta Ivanov – Partidul Şor, deputată în Parlament.

La secţiile de votare s-au prezentat 1.214.040 de alegători, ceea ce constituie 42,7%. În primul tur la prezidenţialele din 2016, rata de participare la vot a fost de 50,95%.

Prin urmare, şi de această dată va fi organizat turul doi de scrutin, care se va desfăşura pe 15 noiembrie între primii doi candidaţi care au acumulat cele mai multe voturi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.