Acasă Extern Regatul Unit: Rușii sprijină tot mai puțin războiul lui Putin în Ucraina

Regatul Unit: Rușii sprijină tot mai puțin războiul lui Putin în Ucraina

0

Sprijinul din partea opiniei publice ruse pentru războiul din Ucraina „scade substanţial“, a anunţat duminică Ministerul Apărării britanic în buletinul său informativ zilnic, potrivit DPA, informează Agerpres.

„Cu Rusia improbabil să obţină succese majore pe câmpul de luptă în următoarele câteva luni, menţinerea unei aprobări chiar tacite a războiului, în rândul populaţiei, va fi probabil tot mai dificilă pentru Kremlin“, a explicat ministerul citat, transmite SafeNews.md cu referire la adevarul.ro.

„Datele arată că 55% dintre ruşi sunt favorabili tratativelor de pace cu Ucraina, doar 25% afirmând că sprijină continuarea conflictului“, a adăugat Ministerul Apărării de la Londra, care citează media ruse.

La începutul războiului, în jur de 80% dintre ruşi susţineau ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiune militară specială“ în Ucraina.

De la începutul războiului din Ucraina, Ministerul Apărării britanic publică date ce au drept scop să contracareze informaţiile difuzate de Rusia legate de conflict. Moscova acuză Regatul Unit că duce o campanie de dezinformare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.