Acasă Social Recomandările Poliției de Hram în Chișinău și în alte 167 de localități

Recomandările Poliției de Hram în Chișinău și în alte 167 de localități

0

În 167 de localități din 35 de raioane ale țării, inclusiv în municipiul Chișinău, va fi sărbătorit Hramul.

În acest context, Poliția Națională vine cu mai multe recomandări în legătură cu dorința cetățenilor de a se întâlni cu rude, prieteni, poate chiar și la un „pahar” de vorbă.

  • nu urcați băuți la volan și respectați limita de viteză;
  • pietoni, traversați strada doar la trecerile pietonale, iar la cele dirijate de semafor doar la culoarea verde;
  • păstrați liniștea și nu consumați alcool în locurile publice; 
  • evitați altercațiile și aveți grijă de copii și bunurile personale;
  • respectați măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul COVID-19 (respectați regimul de autoizolare, păstrați distanța fizică, purtați masca de protecție, evitați locurile aglomerate);
  • în caz că vă aflați în pericol, imediat apelați 112 sau cel mai apropiat echipaj de Poliție.

Printre abaterile ignorate cel mai des de cetățeni sunt conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate și nerespectarea măsurilor epidemiologice.

În acest context, Poliția Națională desfășoară Campania „#Tulburel”, în primele 12 zile fiind depistați peste 120 de șoferi băuți la volan, majoritatea în stare avansată.

„Pentru că statistica arată că Republica Moldova se află în zona roșie de răspândire a virusului Covid–19, iar zilnic, sute de persoane se infectează, îndemnăm cetățenii să respecte legea și măsurile impuse de autorități, iar noi, Poliția, vom fi prezenți pe întreg teritoriul țării, ca fiecare dintre dumneavoastră să petreacă timpul în liniște și pentru prevenirea masivă a îmbolnăvirilor cu virusul de tip nou”, se arată în mesajul oamenilor legii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.