Acasă Social REACȚIA Ministerului Sănătății, după ce Avocatul Poporului a anunțat că medicii nu...

REACȚIA Ministerului Sănătății, după ce Avocatul Poporului a anunțat că medicii nu ar fi asiguraţi cu echipament de protecţie

0

Sistemul medical este asigurat cu echipamente de protecție pentru lucrătorii medicali, medicamente și consumabile. Este reacția reprezentanților Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la relatările făcute de ombudsmanul Mihail Cotorobai precum că medicii nu sunt asiguraţi cu echipamente de protecție, deşi interacţionează cu persoane infectate cu COVID-19, fără măcar să cunoască acest lucru.

„Pentru a afla dacă într-adevăr există o astfel de problemă, am solicitat detalii avocatului poporului ca să putem interveni imediat, dacă este cazul. Ni s-a spus că informația a fost obținută de la persoane anonime și s-au indicat două unități spitalicești, care în realitate dispun de echipamentul necesar și conducea acestora nu au venit până la această etapă cu solicitări de suplimentare cu echipamente și medicamente.

Instituțiile medicale, în mod special, cele implicate în combaterea virusului COVID-19, dispun de echipamentul tehnico-material necesar pentru protecția personalului medical. La fel, conform protocoalelor Organizației Mondiale a Sănătății, medicii sunt instruiți în continuu privind managementul cazurilor confirmate cu COVID-19.

Pentru a evita pe viitor promovarea unor informații eronate, facem o serie de precizări care indică modul în care este monitorizată și asigurată dotarea cu echipamente speciale în unitățile spitalicești.

1. Managerii instituțiilor medico-sanitare sunt direct responsabili de asigurarea funcționalității instituțiilor medicale, care include: personal medical, medicamente, echipamente de protecție și consumabile. Așadar, dacă întâmpină probleme cu stocul de materiale, anunță imediat Ministerul și se intervine operativ.

2. Începând cu 25 februarie, instituțiile medicale raportează săptămânal Ministerului despre asigurarea cu echipamente de protecție și medicamente. În urma analizei rapoartelor, toate instituțiile medicale sunt aprovizionate cu echipamente de protecție, consumabile și medicamente.

3. În vederea elucidării infomațiilor prezentate de către Avocatul Poporului, Ministerul a solicitat suplimentar verificarea în comun a datelor prezentate, astfel încât, societatea să fie informată corect și cu date verificate.

4. Totodată, menționăm că MSMPS întreprinde măsuri continue de asigurare a sistemului cu echipamente, medicamente și consumabile”, se menționează în comunicatul emis de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.