Acasă Politic Reacția lui Pavel Filip după plecarea deputatei Ruxanda Glavan din PD: „Era...

Reacția lui Pavel Filip după plecarea deputatei Ruxanda Glavan din PD: „Era firesc ca cei care au pus-o pe listele de partid să o retragă”

0

Liderul Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care susține că regretă plecarea deputatei Ruxanda Glavan din partidul pe care îl conduce, chiar dacă acest lucru nu l-a surprins.

Potrivit liderului democrat, plecarea Ruxandei Glavan din PDM nu este o surpriză pentru democrați.

Regret plecarea dnei Glavan! Dar plecarea acesteia nu mai surprinde pe nimeni. Era firesc ca cei care au pus-o pe listele de partid să o retragă la un moment dat. Pleacă cei care s-au obișnuit să vadă partidul ca pe un sac cu bani și accederea la guvernare – ca pe o sursă de venit și rezolvare a intereselor personale”, a scris Filip pe Facebook.

De cealaltă parte „Pro Moldova” salută decizia deputatei Ruxanda Glavan de a adera la grup și o califică că fiind singura decizie corectă în situația în care „au fost trădate interesele și promisiunile făcute alegătorilor și înjghebată o alianță infectă pe principii de oportunism și interese de grup”

„Sunt mulți profesioniști, oameni de calitate în Republica Moldova care nu pot să accepte alianța cu socialiștii și tot ce a urmat după acest mariaj. Avem o criză în circumstanțe agravante, produsă din cauza unui grup de oameni care a preluat puterea și instituțiile statului și le gestionează ineficient, amatoresc și cu un dispreț față de oameni cum nu am mai văzut. Această nesimțire etalată de guvernanți față de oameni este exersată pe colegii lor de partide mai întâi și clar nu lasă loc de decizii colegiale sau de democrație nici în partid, nici în țară”, a spus Andrian Candu, președintele „Pro Moldova”.

Azi dimineață, deputata Ruxanda Glavan, a anunțat că părăsește Partidul Democrat. Acesta a declarat că se retrage din fracțiunea parlamentară a democraților și aderă la Grupul „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu. Deputata se arată dezamăgită și menționează într-un mesaj pe Facebook că trăiește „un sentiment profund de străinătate față de tot ce înseamnă PDM.

În februarie 2020, șase deputați au părăsit PDM în semn de protest, motivând că nu ar susține o coaliție între PDM și PSRM. Ulterior, deputații au format grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.