Acasă Politic Reacția lui Nastase la amenințările cu proteste ale lui Dodon: ”Procesul a...

Reacția lui Nastase la amenințările cu proteste ale lui Dodon: ”Procesul a început și este ireversibil”

0

După ce socialistul Igor Dodon s-a arătat nemulțumit și a amenințat cu proteste în urma deciziei Curții de Apel Chișinău care a decis că numărul secțiilor de votare din stânga Nistrului trebuie redus substanțial, de la 41 până la 12, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a venit cu o reacție. Mai exact, Nastase îi sugerează lui Dodon să renunțe la falsurile precum că partidele de dreapta și președintele R. Moldova ar face „o crimă în raport cu moldovenii din Transnitria”

.„Igor Dodon, ПРОЦЕСС ПОШЕЛ, И ОН НЕОБРАТИМЫЙ (n.r. trad. – Procesul a început și este ireversibil)
Nu ne mai strica somnul cu amenințări nocturne pe Facebook cu proteste electorale împotriva unor așa numite „planuri tainice ale occidentului” și împotriva hotărârii judecatoreşti prin care, în speța Transnistria, anume Platforma DA, în mod legal, constituțional și echitabil a obținut reducerea secțiilor de votare de la 44 la 12.Acuzi „partidele de dreapta, președinta (și sfetnicii lor străini)” de crimă în raport cu moldovenii din Transnistria.
Te somez să renunți la fals, Igor Dodon. Înțeleg că, la fel ca și întreg sistemul ticăloșit, ai fi preferat ca, pentru niște voturi pe care riscăm să le pierdem pentru partidele noastre, şi Platforma DA să fi luat apă în gură la fel ca și PSRM, Usatâi, Șor, AUR, și toți Costiucii, să nu fi contestat hotărârea criminală a CEC de a deschide 44 de secții în loc de 12, inclusiv în teritoriile ocupate, chiar dacă aceasta lovește direct în democrație, în statul de drept, în oameni și în suveranitatea țării.E și mai lesne de înțeles de ce sistemul ticăloșit nu ne acceptă pe noi cei din Platforma DA. Pentru că nu suntem ca voi, suntem împotriva voastră. Suntem pentru supremația legii, pentru oameni, pentru drepturile și libertățile lor, pentru dreptate și o viață mai bună aici, în Moldova, fără tot felul de imixtiuni din afară”, scrie Năstase pe o rețea de socializare.

În aceeași postare, Andrei Năstase subliniază faptul că Platforma DA a inițiat acest dosar pentru că așa este corect și legal pentru toți cetățenii.


 „Înțelege cu binișorul, Igor Dodon, Platforma DA a inițiat dosarul în instanță pentru că așa e legal, constituțional, corect şi echitabil în raport cu țoți cetățenii, din Diasporă şi de Acasa, de până la Nistru și de dincolo de el. Și vom apăra acest verdict prin toate mijloacele civice, politice și mai întâi de toate juridice la Curtea Constituțională, la CEC. Iar dacă circumstanțele o vor cere, și în stradă. Și DA, spre deosebire de PSRM și liderul său, Platforma DA niciodată nu a executat şi nu va executa vreodată comenzi, cu atât mai puțin ale străinilor, indiferent în ce parte a lumii se află. Noi nu acceptăm nici rolul de servitori, nici cel de cerșetori, nici pentru noi, nici pentru poporul nostru. Reține, Igor Dodon, unicii noștri sfetnici sunt oamenii țării, pe care Platforma DA vrea să-i slujească și mai departe, nu să-i stăpânească, aidoma vouă, lui Plahotniuc, Platon sau Şor”, menționează Năstase. 

În context, Năstase îndeamnă instituțiile statului să execute imediat decizia Curții de Apel.

 „Iar instituțiilor statului, părți în procesul inițiat de Platforma DA și în principal Comisiei Electorale Centrale le spun simplu, EXECUTAREA IMEDIATĂ, altfel veți da socoteală dublă, veți răspunde și pentru această speță, la fel cum veți rașpunde și pentru nedreptatea făcută Diasporei. Igor Dodon, ПРОЦЕСС ПОШЕЛ, И ОН НЕОБРАТИМЫЙ”, a conchis Năstase.

Precizăm, că magistrații Curții de Apel au admis integral contestația Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, care a contestat decizia anterioară a Comisiei Electorale Centrale de a deschide 41 de secții. Astfel, instanța a decis că numărul secțiilor de votare din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 până la 12.

Imediat după aceasta, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că vor desfășura proteste masive în fața Comisiei Electorale Centrale și în fața Curții de Apel.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.