Acasă Justiţie Reacția lui Clima, după ce Petrenco i-a cerut demisia de la Sandu

Reacția lui Clima, după ce Petrenco i-a cerut demisia de la Sandu

0

Președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima dă asigurări că a trecut toate evaluările necesare înainte să fie numit în funcție în septembrie 2020. Reacția magistratului vine după ce fostul deputat comunist, activistul civic Grigore Petrenco a cerut președintei țării, Maia Sandu să anuleze decretul prin care a venit la conducerea instanței de Apel, în septembrie 2020.

„Nu pot și nici nu am dreptul să comentez. Ceea ce pot însă menționa este că de rând cu ceilalți candidați, am depus dosarul la concursul organizat în mod transparent de Consiliul Superior al Magistraturii. Am trecut toate evaluările și urmare a procedurilor demarate. Plenul Consiliului s-a expus prin vot”, a menționat Vladislav Clima.

Grigore Petrenco a făcut o cerere prealabilă la Președinție, prin care i-a solicitat șefei statului, Maia Sandu să revoce sau să anuleze decretul prin care magistratul Vladislav Clima a fost numit președinte al Curții de Apel Chișinău. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.