Acasă Politic Reacția lui Andrian Candu la decizia CC privind guvernul Gavrilița

Reacția lui Andrian Candu la decizia CC privind guvernul Gavrilița

885
1
ads

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională (CC) a anunțat că Decretul Maiei Sandu privind desemnarea repetată este neconstituțională. Asfel, într-o postare pe Facebook, Andrian Candu a scris că îțo exprimă speranța că vom avansa în acest proces.

„Acum că Înalta Curte ne-a explicat cine are dreptul să înainteze candidatul, să sperăm că vom avansa în acest proces, care s-a dovedit a fi extrem de anevoios de această dată și se întinde deja a treia lună de (ne)instituire a unui Guvern. Incertitudinea omoară toate perspectivele și ar fi bine ca toți actorii implicați în nominalizare și desemnare să înțeleagă, în sfârșit, acest lucru”, conchide deputatul.

Recent CCM s-a expus asupra decretului prezidențial din 11 februarie 2021, prin care Maia Sandu a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, ca fiind neconstituțional.

Președintele țării, Maia Sandu, a desemnat-o pe Natalia Gavrilița, pentru prima dată, la 27 ianuarie, astfel încât Parlamentul ar urma să voteze un nou Guvern până la mijlocul lunii martie pentru a nu fi dizolvat.

Între timp, deputații PSRM, deputații Partidului Șor și un grup de transfugi de la PDM au anunțat că în Parlament au format o nouă majoritate și au propus un guvern în frunte cu Mariana Durleșteanu, după ce Cabinetul format de Natalia Gavrilița a fost respins.

Maia Sandu a refuzat propunerea majorității PSRM-Șor, invocând probleme de integritate ale unor deputați semnatari și a propus-o repetat pe Natalia Gavrilița.

Partidul Socialiștilor a calificat refuzul președintelui Sandu de a o desemna pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru, candidat susținut de o majoritate de 54 de deputați, drept o uzurpare a puterii în stat.

Dacă şi a doua încercare de numire a noului Executiv va eşua, atunci vor putea fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

1 COMENTARIU

  1. Este clar de mult ça doresc anticipate numai Pas si M. Sandu. Dodon, Candu, Soriceii si ceilalti din “lista” sint la Ultima lor Sansa de a mai fura. Nastas cu Filip sunt tôt acolo, dar mai “joaca sah”. M. Sandu trebue sa-I lase sa joace Pina la urma, fiindca ei sint intr’un teitnot mortal. Ori cum poporul II va trimite la gunoi. Daca refusa oricum la référendum le va baga pe gît anticipatele, iar acolo vor avea si mai putin. Rabdare, Maia, noi venim cu votul. Este un buzdugan pentru tilhari, tradatori, corupti si curve politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here