Acasă Sport Răspunsul lui Zinedine Zidane după ameninţările lui Aleksander Ceferin

Răspunsul lui Zinedine Zidane după ameninţările lui Aleksander Ceferin

0

12 cluburi mari din Europa au anunţat oficial, la începutul săptămânii trecute, că înfiinţează Super Liga, o competiţie care urma să rivalizeze cu Champions League.

Răspunsul lui Zidane pentru Ceferin

UEFA a reacţionat dur şi a ameninţat cu repercusiuni, iar 9 dintre cluburi s-au retras oficial din acest proiect. Real Madrid, Barcelona şi Juventus au rămas însă pe poziţii şi riscă acum sancţiuni mai severe decât celelalte formaţii care au făcut un pas în spate.

Zinedine Zidane nu se teme însă că formaţia sa ar putea avea de suferit.

„E absurd să ne gândim că nu vom fi în UEFA Champions League şi în sezonul viitor. S-au spus multe, dar tot ce putem face este să ne concentrăm pe meciul de mâine seară. Nu putem controla alte lucruri, aşa că mereu vor exista păreri. Eu bineînţeles că vreau să o văd pe Real Madrid în Champions League şi în sezonul viitor.”, a declarat Zidane, înaintea meciului tur cu Chelsea, din semifinalele UEFA Champions League.

„Florentino Perez ştie ce părere am despre Super Ligă. Noi ne concentrăm pe meciul de mâine. Ceea ce contează pentru noi este ce se va întâmpla pe teren. Arbitrul îşi va face treaba, iar noi ne gândim doar la fotbal. Dacă începem să ne gândim la tot ceea ce s-a spus, dacă ne gândim că vom fi pedepsiţi, atunci vom greşi. Vom lupta pe teren 90 de minute şi nu ne vom implica în altceva.”, a mai afirmat Zidane.

Aleksander Ceferin le ameninţă pe Real Madrid, Barcelona şi Juventus

„Sancţiunile vor afecta şi liderii, care riscă suspendarea sau interzicerea exercitării funcţiilor”, avertizează Gazzetta dello Sport. Florentino Perez (Real Madrid) ar fi urmat să fie preşedintele Super Ligii, iar Andrea Agnelli (Juventus) vicepreşedine.

„Toată lumea trebuie să sufere consecinţele a ceea ce a făcut, nu se poate spune că nu s-a întâmplat nimic. Dar pentru mine există o mare diferenţă între cluburile engleze şi celelalte 6. Cluburile engleze au ieşit primele, şi-au recunoscut greşeala. Este nevoie de o anumită tărie de caracter pentru a spune: ‘m-am înşelat’.”, a afirmat Aleksandar Ceferin.

Preşedintele UEFA i-a ironizat pe conducătorii de la Real Madrid, Barcelona şi Juventus, despre care a spus că „simt că Pământul este plat şi cred că Super Liga există încă”.

„Cu toţii trebuie să-şi asume responsabilitatea. Ce presupune asta? Vom vedea. Nu vreau să-l numersc un proces disciplinar, dar e clar că fiecare trebuie să răspundă în felul lui. Dacă va fi o decizie a Comitetului Executiv? Vom vedea. E prea devreme să spun asta.”, a mai afirmat Ceferin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.