Acasă Multimedia Raport CA: Peste 80 de furnizori de servicii media au fost sancționați

Raport CA: Peste 80 de furnizori de servicii media au fost sancționați

0

Consiliul Audiovizualului (CA) a monitorizat, din oficiu, conținutul a 41 de servicii media de televiziune și 52 de servicii de radio. În baza sesizărilor au fost monitorizate alte patru servicii de televiziune.

Astfel, în primul trimestru al anului 2024, CA a aplicat sancțiuni în sumă de 834.000 de lei pentru 89 de furnizori de servicii media privind nerespectarea legislației care reglementează activitatea în domeniul audiovizualului, iar alte zece sancțiuni în sumă de 140.000 de lei au fost aplicate distribuitorilor de servicii media. Șase amenzi în sumă de 36.000 de lei au fost aplicate pentru neuniformizarea nivelului sunetului.

Totodată, în perioada menționată, CA a reperfectat 117 licențe de emisie, a prelungit patru licențe de emisie, a suspendat, la cerere, două licențe de emisie și a respins o cerere de suspendare a licenței de emisie. 

„CA a constatat activitatea fără autorizație de retransmisiune a companiei „Orvitmedia” SRL din UTA Găgăuzia. Aceasta difuza programe informative și informativ-analitice din Federația Rusă. Compania a fost amendată cu 20.000 de lei pentru retransmisiunea serviciilor fără autorizație și cu 70.000 de lei pentru neprotejarea spațiului audiovizual național. De asemenea, „Ilk halk televizionu” SRL difuza serviciului de televiziune „Первый народный” fără a deține licență de emisie eliberată de CA pentru acesta, fiind amendat cu 30.000 de lei”, se mai arată în raportul CA.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.