Acasă Extern Ramzan Kadîrov își trăiește ultimele zile. Kremlinul îi caută înlocuitor

Ramzan Kadîrov își trăiește ultimele zile. Kremlinul îi caută înlocuitor

0

Liderul cecen Ramzan Kadîrov își trăiește ultimele zile, cu un diagnostic de necroză pancreatică, a informat luni publicația rusă Novaya Gazeta Europe, citând surse de la spitalul prezidențial din Moscova unde este tratat.

Starea de sănătate deteriorată a lui Kadîrov a determinat deja Kremlinul să înceapă să lucreze la un plan de succesiune pentru a menține stabilitatea în republica Caucazului de Nord, scrie The Moscow Times, care preia Novaya Gazeta Europe, scrie stirileprotv.ro

Afirmații neverificate care au circulat pe rețelele de socializare în toamna anului trecut spuneau despre Kadîrov că suferea de probleme cu rinichii, ceea ce l-a determinat să apară în videoclipuri atent regizate, în încercarea de a spulbera zvonurile.

Potrivit Novaya Gazeta Europe, medicii l-au diagnosticat inițial pe Kadîrov cu necroză pancreatică acută – o afecțiune gravă care poate duce la deces – în ianuarie 2019.

Luna următoare, Ramzan Kadîrov a anunțat prin decret că a cedat pentru scurt timp puterea președintele parlamentului regional „pentru perioada invalidității mele temporare”, fără a-și dezvălui boala. El a emis un alt decret privind un transfer de putere la fel de scurt în ianuarie 2020.

”Chiar dacă își revine, nu va fi nici viu, nici mort”

Novaya Gazeta Europe a raportat că starea de sănătate a lui Kadîrov a început să se deterioreze rapid în primăvara lui 2022, forțându-l să rateze o serie de apariții televizate și ridicând suspiciuni cu privire la starea lui.

În septembrie 2023, Novaya Europe scria că Ramzan Kadîrov a fost internat la Spitalul Clinic Central din Moscova, o unitate medicală de elită, timp de aproximativ o lună, cu insuficiență pulmonară acută, după o supradoză de somnifere care l-au ajutat să atenueze durerea.

Deși medicii au reușit să-i stabilizeze funcția respiratorie în acel moment, rezultatele RMN au determinat familia lui Kadîrov să ajungă la concluzia că el nu va mai fi capabil să-și revină complet.

„Bătrânul lider nu va mai fi, boala îl va afecta grav. Chiar dacă își revine acum, nu va fi nici viu, nici mort”, a declarat Novaya Europe, citând o sursă apropiată de aliatul lui Kadîrov, Adam Delimkhanov.

Între timp, Kremlinul a început să lucreze la un plan de succesiune în cazul dispariției lui Kadîrov.

Kadîrov este scos din imaginile canalului său oficial, iar vocea i se aude cu dificultate

La câteva ore după publicarea acestei știri, canalul oficial al lui Ramzan Kadîrov de pe aplicația de mesagerie Telegram a distribuit un videoclip de 4 minute cu liderul cecen care discută despre rolul regiunii sale în războiul cu Ucraina.

Videoclipul este în mod evident decupat pentru a nu oferi niciun prim-plan lui Kadîrov, care nu își mișcă corpul și poate fi auzit vorbind cu dificultate.

Oficialii nu au comentat articolul din Novaya Gazeta Europe și detaliile acestuia nu au putut fi verificate în mod independent.

Kadîrov a condus Cecenia, o regiune rusă din Caucazul de Nord care a fost devastată de două războaie sângeroase între Moscova și forțele separatiste în anii 1990 și începutul anilor 2000, cu o mână de fier de când Putin l-a numit oficial în 2007.

Criticii l-au acuzat pe Kadîrov de abuzuri grave ale drepturilor omului, inclusiv de tortură sistemică și crime extrajudiciare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.