Acasă Social Raionul Ocniţa este pe primul loc în ţară după rata de infectare...

Raionul Ocniţa este pe primul loc în ţară după rata de infectare cu noul coronavirus: 11 localități izolate

0

Raionul Ocniţa este pe primul loc în ţară după rata de infectare cu noul coronavirus, care a crescut în ultimele săptămâni cu peste 130%: indicele îmbolnăvirilor este acum de 798 de cazuri la suta de mii de locuitori. Media pe ţară este de 351 de infectări la suta de mii de locuitor.

De patru zile, sătenii din 11 localităţi din Ocniţa s-au izolat de restul lumii. Zilnic sunt noi cazuri depistate şi noi decese.

Potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, în bisericile din cele 11 localităţi, slujbele se oficiază fără enoriaşi. Totuşi, preoţii au decis pentru propria siguranţă să se roage doar acasă.

Directorul spitalului raional din Ocniţa a spus că din cele 100 de paturi disponibile, 96 sunt ocupate.

Cea mai gravă situaţie e în satul Verejeni, unde săptămâna trecută au fost 26 de cazuri confirmate.

De la începutul anului în raionul Ocniţa au murit 27 de pacienţi bolnavi de COVID-19, dintre care 25, luna trecută.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.