Acasă Economic R. Moldova va lua un împrumut de la BEI pentru modernizarea căilor...

R. Moldova va lua un împrumut de la BEI pentru modernizarea căilor ferate

0

Republica Moldova mai împrumută 24 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru modernizarea infrastructurii feroviare. Acordul a fost ratificat la ședința de Guvern de miercuri, 22 decembrie.

Inițial, creditul era de 50 de milioane de euro, dintre care 30 pentru reabilitarea căii ferate și 20 pentru procurarea locomotivelor. 

În urma unei evaluări, s-a constat că e nevoie de resurse suplimentare pentru calea de rulare, astfel că împrumutul a fost majorat cu 24 de milioane de euro. 

Banii sunt necesari pentru modernizarea căii ferate Bender – Giurgiulești.

Lucrările ar putea începe anul viitor.  Contractul cu Banca Europeană de Investiții face parte dintr-un proiect de restructurare a CFM, finanțat de BERD, BEI și UE, în cadrul căruia au fost cumpărate deja 12 locomotive.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.