Acasă Social R. Moldova și Norvegia vor intensifica cooperarea în domeniul energetic

R. Moldova și Norvegia vor intensifica cooperarea în domeniul energetic

0

Astăzi, 7 mai, la Oslo, ministrul Energiei Victor Parlicov și omologul său norvegian Terje Aasland au semnat un Memorandum de cooperare în domeniul energetic dintre Republica Moldova și Regatul Norvegiei.

Potrivit ministrului Energiei, documentul va contribui la consolidarea cooperării moldo-norvegiene în domeniul energetic și crearea oportunităților investiționale reciproc avantajoase dintre statele noastre.

Acțiunile prevăzute în Memorandum includ beneficii reciproce în domeniul social, economic și de mediu, care vin să promoveze dezvoltarea durabilă și decarbonizarea economiilor statelor noastre. 

De asemenea, Memorandumul include măsuri privind digitalizarea și securitatea sectorului energetic. 

„Am discutat cu ministrul Terje Aasland posibilitățile de colaborare în procesul de industrializare a Republicii Moldova, bazat pe energie verde și am reiterat deschiderea reciprocă pentru consolidarea relațiilor de cooperare și valorificarea suportului oferit de statul norvegian prin intermediul Programului „Nansen””, a mai menționat Victor Parlicov. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.