Acasă Social R. Moldova, aproximativ 85% din numărul total de pacienți confirmați sunt spitalizați

R. Moldova, aproximativ 85% din numărul total de pacienți confirmați sunt spitalizați

0

În timp ce studiile internaționale arată că 80% din cei infectați cu noul coronavirus manifestă simptome „uşoare până la moderate” și nu necesită spitalizare, în R. Moldova, aproximativ 85% din numărul total de pacienți confirmați sunt spitalizați.

Astfel, în spitalele din R. Moldova ajung să fie internate persoane care au simptome ușoare, care prezintă pericol mai mult pentru infectarea celor din jur, în special a personalului medical, transmite emedicina.md cu referire la Zdg.md.

Comparativ cu R. Moldova, tratamentul la domiciliu al pacienților infectați cu noul coronavirus este o strategie abordată de autoritățile din Italia încă de la începutul pandemiei, spun medicii de acolo. 

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Sănătății din Italia, aproximativ 80% dintre persoanele confirmate cu noul coronavirus care prezintă simptome minore sunt tratate la domiciliu. 

În Statele Unite ale Americii, țara care este cea mai afectată de coronavirus, doar aproximativ 13% din persoanele infectate sunt spitalizate. 

În Franța, rata spitalizării persoanelor infectate cu noul COVID-19 este, la fel, de aproximativ 30%. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.