Acasă Social R. Moldova a recepționat un lot de 46 de frigidere prin platforma...

R. Moldova a recepționat un lot de 46 de frigidere prin platforma COVAX

0

Republica Moldova a recepționat un lot de 46 de frigidere, livrate gratuit prin intermediul platformei globale COVAX. Acestea urmează să fie distribuite în Centrele de Sănătate Publică din țară.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), mai exact, e vorba de 30 de frigidere pentru depozitarea vaccinurilor la temperaturi de – 15 °C/ – 25 °C și șase frigidere pentru păstrarea dozelor la temperaturi de +2 °C/ +8 °C.

Lotul are o valoare totală de peste 34 de mii de euro și reprezintă un suport tehnic pentru combaterea pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova, precum și pentru implementarea Planului Național de Imunizare.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.