Acasă Extern Putin l-a propus pe Mișustin pentru un nou mandat de premier

Putin l-a propus pe Mișustin pentru un nou mandat de premier

0

​Președintele rus Vladimir Putin a înaintat candidatura lui Mihail Mișustin pentru un nou mandat la funcția de prim-ministru. Candidatura lui Mișustin va fi examinată în ședința plenară a Dumei de Stat care este programată să înceapă la ora 14:00, a anunțat președintele camerei inferioare a parlamentului rus, Viaceslav Volodin.

„Președintele Vladimir Vladimirovici Putin a înaintat o propunere privind candidatura lui Mihail Vladimirovici Mișustin pentru funcția de prim-ministru către Duma de Stat”, a scris Volodin pe canalul său de Telegram, scrie ziar.md.

Politicianul a amintit că Duma de Stat, „pentru prima dată în istoria Rusiei moderne, va forma componența guvernului: aprobarea liderului guvernului, adjuncții săi și miniștrii federali”.

„Deputații își vor exercita noile competențe stabilite prin amendamentele la Constituția Federației Ruse în 2020”, a spus Volodin.

Candidatura lui Mișustin pentru un nou mandat în fruntea guvernului rus va fi discutată în ședința plenară a Dumei de Stat care este programată să înceapă la ora 14:00.

În ședința plenară, Mișustin va prezenta un raport, apoi deputații îi vor adresa întrebări, după care sunt planificate discursuri din toate cele cinci fracțiuni din Duma de Stat. În urma discuției, se va vota aprobarea candidaturii premierului. Conform regulilor Dumei de Stat, rezultatul votului este oficializat printr-o rezoluție a Camerei Parlamentului.

Mihail Mișustin conduce guvernul rus din ianuarie 2020. El a fost șeful Serviciului Federal de Taxe înainte de a-l înlocui pe Dmitri Medvedev ca prim-ministru.

Potrivit legii, guvernul a demisionat după inaugurarea prezidențială care a avut loc pe 7 mai. Foștii miniștri şi vicepremieri continuă să lucreze, dar acum în calitate de interimari. Ei vor rămâne în funcție până la numirea noului guvern.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.