Acasă Extern Putin îl convinge pe Erdogan să ia rapelul Sputnik-V: Ce i-a răspuns

Putin îl convinge pe Erdogan să ia rapelul Sputnik-V: Ce i-a răspuns

0

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și respectiv, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, au încheiat discuțiile de astăzi la Soci, care au durat aproximativ trei ore. Aceasta este prima întâlnire a politicienilor dintr-un an și jumătate. Președinții au discutat despre sfera economică și relațiile internaționale.

Potrivit informațiilor, Vladimir Putin a remarcat cooperarea în soluționarea conflictelor din Siria, Libia și Nagorno-Karabakh, numind negocierile „semnificative”.

După finalizarea negocierilor, președinții au abordat subiectul coronavirusului. Eliberat recent din autoizolare, Vladimir Putin a spus că trei zeci de persoane s-au îmbolnăvit în anturajul său, deoarece au fost imunizate târziu cu a treia doză de vaccin. 

În cadrul unui video publicat pe rețelele de socializare, este vizibil momentul în care președintele rus povestește omologului său despre nivelul său ridicat de anticorpi împotriva coronavirusului și a sfătuit să se revaccineze cu Sputnik V.

„În ciuda faptului că am petrecut întreaga zi cu o persoană infectată, nu m-am îmbolnăvit. Așadar, data viitoare când veți merge la rapel, faceți-o la timp și cu Sputnik-V”, a spus Vladimir Putin.

Drept replică, Erdogan i-a răspuns lui Putin că a făcut deja asta.

„Atunci, data viitoare”, a sugerat președintele rus zâmbind.

Cu o zi înainte, pe 28 septembrie, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus că președinții nu intenționează să semneze nimic la ședință.

În același timp, președintele turc a spus că are „așteptări serioase” în legătură cu aceste negocieri.

În special, el ar fi intenționat să discute despre achiziționarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.