Acasă Extern Putin anunță cum Moldova poate să-și rezolve mai ușor problema gazelor

Putin anunță cum Moldova poate să-și rezolve mai ușor problema gazelor

0

Participarea activă a Republicii Moldova la lucrările Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) ar ajuta țara să rezolve unele probleme, inclusiv în sectorul energetic, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin.

La o reuniune a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic de vineri, președintele rus a remarcat că „statele observatoare sunt din ce în ce mai implicate în activitățile Uniunii Eurasiatice” și a salutat Cuba și Uzbekistanul, transmite SafeNews.md, citând TASS.

Potrivit lui Putin, „aceste state au posibilitatea de a participa la activitățile organismelor de integrare la toate nivelurile, de a se familiariza cu procesul de pregătire a documentelor de integrare și de a folosi deciziile luate în scopuri proprii”.

„Apropo, Republica Moldova și-a arătat interesul pentru acest parteneriat cu UEE la un moment dat”, a spus liderul rus.

„Știm acum cum se dezvoltă situația energetică din Europa. Ei bine, Moldova ar fi mai aproape de rezolvarea unor probleme și ar fi mai ușor, probabil, să rezolve acele probleme problematice care apar, pur și simplu, ar fi conștientă măcar de evenimentele actuale și deciziile pe care le luăm”, susține Putin.

„Am convenit, plecând de la interese comune, am rezolvat aceste probleme”, a spus președintele rus despre acordurile ruso-moldovenești privind aprovizionarea cu gaze.

„Dar în ansamblu – acesta este un fapt absolut evident, ar fi mai ușor să rezolvăm problemele despre care vorbim”, asigură Putin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.