Acasă Extern Purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale a Rusiei a fost ucis în...

Purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale a Rusiei a fost ucis în Ucraina

0

Organizația veteranilor a anunțat marți că un purtător de cuvânt al Gărzii Naționale a Rusiei a fost ucis în Ucraina.

Colonelul Sergei Postnov a fost corespondent de război al așa-zisului „grup de informații” al Gărzii Naționale, scrie The Moscow Times.

Organizația veteranilor a anunțat că Postnov a murit în timp ce „își îndeplinea atribuțiile sale militare”, însă nu au declarat și cauza morții.

Postnov a fost trimis în Ucraina să lupte pentru armata rusă în urmă cu patru luni. Ofițerul a aparținut de divizia militară “V” ce a invadat orașul Hostomel, în zona de nord a Kievului, în primele zile ale invaziei din februarie și martie.

Ulterior, când trupele rusești s-au retras din zonă, Postnov a luat parte la asaltul orașelor și satelor din zona estică a Ucrainei în Harkov și Lugansk, a declarat gruparea veteranilor din Rusia.

Conform biografiei sale, Postnov a absolvit Universitatea Militară a Ministerului rus al Apărării cu o diplomă în jurnalism și cultură în anul 2002.

A fost corespondent și editor al unor publicații militare până a fost mutat la sediul central al Gărzii Naționale.

Decesul său este al doilea deces anunțat public al unui purtător de cuvânt implicat în războiul Rusiei în Ucraina.

Colonelul Vladimir Ivanov, membru al Serviciului de presă al Ministerului Apărării, a fost ucis pe front în martie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.