Acasă Politic PSRM, lider la capitolul cheltuieli neraportate. Câți bani nu au fost decarați

PSRM, lider la capitolul cheltuieli neraportate. Câți bani nu au fost decarați

0

18 partide politice din Republica Moldova nu au raportat nu au raportat pe parcursul anului 2021 cheltuieli de aproximativ 4 milioane de lei, anunță Promo-LEX. Potrivit Asociației, pe primul loc la capitolul „cheltuieli neraportate” se află Partidul Socialiștilor (PSRM) – 42%, fiind urmat de Partidul „ȘOR” (PPȘ) – 31%, Partidul Acasă Construim Europa (PACE) – 9% și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – 6%.

Potrivit raportului, socialiștii nu ar fi raportat peste 1,6 milioane de lei, pe când Partidul „ȘOR” – peste 1,2 milioane de lei. PACE nu ar fi raportat peste 360 mii lei, iar AUR – peste 220 mii lei.

Cheltuielile estimate drept neraportate ar fi fost utilizate pentru remunerarea muncii (50%), locațiunea sediilor (18%), organizarea evenimentelor publice (17%), materiale promoționale și de presă (10%) și deplasări în țară și peste hotare (4%). Comparativ cu anul 2020, se constată o diminuare a cheltuielilor neraportate, care au fost estimate la 8,5 milioane de lei.

De menționat că Procuratura Anticorupție are pornit un dosar penal pentru acceptarea finanțării PSRM de către o organizație criminală. În dosar sunt vizați Igor Dodon și Vlad Plahotniuc.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.