Acasă Politic PSRM, despre învestirea Guvernului Gavrilița: ”Vom decide după dezbaterea în Parlament a...

PSRM, despre învestirea Guvernului Gavrilița: ”Vom decide după dezbaterea în Parlament a programului de activitate”

0

Socialiștii anunță că vor decide dacă susțin învestirea Guvernului Gavrilița doar după dezbaterea subiectului în ședința plenară a Parlamentului. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Republican al PSRM, iar despre acest fapt a anunțat pe pagina sa de facebook, președintele PSRM, Igor Dodon.

Fracțiunea parlamentară a PSRM va participa la ședința Parlamentului unde va fi dezbătută componența și programul de guvernare a candidatului desemnat de președintele Republicii Moldova. Decizia de votare sau nevotare va fi luată de Executivul Politic al PSRM după dezbaterile din plenul Parlamentului”, a anunțat Dodon.

Totodată, socialiștii au aprobat programul politic al formațiunii și noua componență a Executivului Politic. Din acesta vor face parte:

– Igor Dodon, Președintele PSRM
– Zinaida Grecianîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova
– Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM
– Daria Colomieț, “Garda Tânără”
– Alla Dolință
– Corneliu Furculiță, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM
– Oleg Lipskii, organizația teritorială Chișinău
– Irina Lozovan, organizația teritorială Ocnița
– Alla Pilipețcaia, organizația teritorială Soroca
– Eduard Smirnov, organizația teritorială Basarabeasca
– Alexandr Suhodolski, organizația teritorială Comrat.

Totodată, Dodon anunță că PSRM a mai decis să participe în calitate de concurent electoral la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, din 4 aprilie. Lista candidaților pentru fiecare circumscripție va fi examinată și aprobată de Executivul Politic al PSRM.

Amintim că Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița drept candidat la funcția de premier. Ea urmează să prezinte Parlamentului componența Executivului și programul de activitate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.