Acasă Politic PSDE: PAS instituie monopolizare în loc de liberalizarea promisă

PSDE: PAS instituie monopolizare în loc de liberalizarea promisă

0

Partidul Social Democrat European (PSDE) consideră că partidul de guvernământ PAS instituie monopoluri, în locul liberalizării şi demonopolizării promise în campania electorală.

Potrivit Infotag, astfel apreciază foştii democraţi (fostul PDM) decizia guvernului de a înfiinţa Comisia naţională pentru monopol fiscal, care va decide ce tipuri de activitate economică ar trebui plasate sub regim de monopol.

„Această Comisie este formată din 5 membri, delegaţi de ministerul finanţelor (nominalizat politic), ministerul economiei (nominalizat politic), Consiliul concurenţei (nominalizat politic) şi 2 reprezentanţi ai societăţii civile (selectaţi la fel de ministerul finanţelor, a se citi nominalizaţi politic)”, a constatat PSDE, menţionând că Comisia „poate propune atribuirea monopolului fiscal exclusiv întreprinderilor de stat, care ca şi formă juridică urmau să fie reorganizate încă în 2019 în societăţi pe acţiuni sau SRL”.

Formaţiunea politică este revoltată că, „în loc să reorganizeze întreprinderile de stat, autorităţile întreprind acţiuni de monopolizare a anumitor tipuri de activitate economică”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.