Acasă Politic PROTESTUL VETERANILOR// PAS cere demisia de onoare a ministrului de Interne, Pavel...

PROTESTUL VETERANILOR// PAS cere demisia de onoare a ministrului de Interne, Pavel Voicu

0

PAS condamnă categoric utilizarea forței față de veteranii de război și solicită ministrului Voicu să-și depună demisia de onoare, să nu mai aștepte moțiunea. PAS este gata să-și asume rolul de mediator pentru reluarea dialogului cu veteranii, într-o manieră responsabilă și constructivă, se menționează într-un comunicat al PAS. 

„Revendicările veteranilor de război, înaintate ieri  în fața Parlamentului RM, sunt absolut legitime, în situația în care Igor Dodon și guvernul lui de buzunar își demonstrează impotența totală în raport cu fărădelegile comise de regimul din Transnistria și cu acțiunile acestui regim de preluare a controlului asupra satelor, locuitorii cărora cu arma-n mână și-au apărat dreptul de a rămâne sub jurisdicția Republicii Moldova. Revendicările constituie o expresie a disperării la care sunt aduși acești cetățeni ai RM”, se arată în comunicat. 

„Această categorie de cetățeni ai RM a fost și este tratată cu dispreț, camarazii lor de luptă pleacă din viață, iar așa zisul „conflict Transnistrean” este transformat într-o afacere murdară, cu venituri de miliarde, din contul suveranității și viitorului Republicii Moldova”, susține PAS. 

Forațiunea mai afirmă că „Igor Dodon și guvernul lui de buzunar se tem de propriii cetățeni și, din această cauză, încearcă să substituie un dialog civilizat cu veteranii de război cu argumentul bâtei”.

„PAS constată cu regret că în actuala componență a Parlamentului nu există o majoritate capabilă măcar să condamne, la nivel de declarație, fărădelegile comise în Zona de Securitate de capii regimului de la Tiraspol. Cu atât mai mult, este inutil să te aștepți ca acest Parlament să elaboreze și să adopte un Plan Național de reîntregire a țării, așa cum presupune Art. 66 (d) din Constituția Republicii Moldova”.

Totodată, „PAS constată comportamentul sfidător al guvernării în raport cu veteranii de război, ceea ce demonstrează o dată-n plus că Igor Dodon este un pericol pentru viitorul RM. Igor Dodon trebuie să plece”.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.