Acasă Politic Propunerile PNM pentru sporirea transparenței în sistemul judiciar

Propunerile PNM pentru sporirea transparenței în sistemul judiciar

0
justice concept, selective focus on nearest part ,lens blur f/x

Partidul Național Moldovenesc a înaintat un demers către Ministerul Justiției și Parlamentul Republicii Moldova, având ca obiectiv principal aducerea unei mai mari transparențe și responsabilități în procesul de repartizare aleatorie a dosarelor în instanță.

Potrivit PNM, în prezent, procesul de atribuire a cazurilor în instanțe este marcat de o opacitate care alimentează îndoieli cu privire la obiectivitatea și integritatea deciziilor judiciare.

Principalele aspecte ale propunerii legislative includ:

  • Transparență Absolută: Asigurarea unei transparențe complete, prin publicarea tuturor informațiilor relevante despre repartizarea dosarelor pe portalul oficial al justiției. Această măsură va oferi cetățenilor accesul necesar pentru a înțelege și evalua corectitudinea procesului.
  • Accesibilitate Digitală: Propunem dezvoltarea unei platforme digitale ușor de accesat, destinată cetățenilor, avocaților și altor părți interesate, pentru a facilita monitorizarea și participarea activă în procesul judiciar.
  • Eradicarea Suspiciunilor: Prin intermediul propunerii noastre, urmărim să eliminăm orice urmă de îndoială cu privire la imparțialitatea în repartizarea dosarelor, asigurând că fiecare individ are parte de un proces echitabil și transparent.

„Această inițiativă legislativă în mod sigur va consolida încrederea publicului în sistemul judiciar și va situa Republica Moldova pe o traiectorie de conformare cu standardele europene și internaționale de transparență și acces la justiție”, anunță PNM.

Partidul Național Moldovenesc își exprimă încrederea că această propunere va primi sprijinul necesar din partea autorităților competente și că va fi implementată într-un viitor apropiat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.