Acasă Social Proiect: Facilități fiscale și vamale pentru moldovenii care se întorc cu traiul...

Proiect: Facilități fiscale și vamale pentru moldovenii care se întorc cu traiul în Moldova

0

Președintele Maia Sandu a transmis Parlamentului un proiect de lege care stabilește acordarea unor facilități fiscale și vamale moldovenilor care decid să se întoarcă cu traiul în Republica Moldova. Informația a fost publicată pe canalul de Telegram Prima Sursă.

Astfel, proiectul propune scutiri de la plata taxelor de import pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport auto. 

Prevederile se vor aplica persoanelor care s-au aflat în afara țării timp de cel puțin 36 de luni, pe parcursul ultimelor 48 de luni.

Moldovenii care vor dori să beneficieze de aceste facilități vor trebuie să depună o cerere, însoțită de acte confirmative. 

„Întoarcerea acasă trebuie să fie simplă și nu trebuie să coste. Am pornit un proces complex de transformare a țării, iar pentru a reuși, Republica Moldova are nevoie de oameni. Suntem hotărâți să îmbunătățim condițiile de trai acasă și să creăm locuri de muncă, astfel încât cetățenii noștri să își construiască aici viitorul. Împreună, cu oameni profesioniști și muncitori, vom putea schimba Moldova în bine, făcând din ea locul în care să vrem să trăim și să revenim”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.